Українська журналістка і військова Анастасія Блищик – персона року за версією італійської газети Il Fogliо

Видання Il Foglio обрало українську журналістку Анастасію Блищик, яка воює в Збройних силах України, персоною року 2022.

Про це в середу, 14 грудня, повідомила пресслужба Посольства України в Італії.

“Провідне італійське видання Il Foglio обрало відому українську журналістку Анастасію Блищик персоною року 2022″, – ідеться у повідомленні.

Зазначається, що вона захищає Україну не лише на інформаційному фронті від кремлівської пропаганди і брехні, а й безпосередньо воює в лавах ЗСУ.

Нагадаємо, колишня кореспондентка телеканалу “Україна 24” Анастасія Блищик захищає Україну зі зброєю в руках. Таке рішення вона ухвалила після того, як на фронті загинув її наречений, десантник Олександр Махов. Це трапилося 4 травня 2022 року в селі Довгеньке під Ізюмом на Харківщині.

Махов тривалий час був воєнкором телеканалів “Україна” та “Україна 24”, висвітлював події на передовій. У жовтні 2021 року Махов перейшов на канал “Дом”. Після початку повномасштабної агресії Росії журналіст пішов на фронт. Захищав Харківщину у складі 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України.

Президент України нагородив журналіста орденом “За мужність” III ступеня посмертно.

У Києві ім’ям Олександра Махова назвали колишню вулицю Жолудєва у Святошинському районі столиці. Ім’я Олександра також носитиме станція швидкісного трамваю.

Читайте також:
В Осло лауреатам з України, Білорусі й Росії вручили Нобелівську премію миру. ПРОМОВА МАТВІЙЧУК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна