Оштрафований Терехов заявив, що продовжить спілкуватися з харків’янами російською

Міський голова Харкова Ігор Терехов, якого оштрафували за використання недержавної мови в ефірі “Єдиних новин”, заявив, що офіційно буде розмовляти українською, але з харків’янами надалі продовжить спілкуватися російською.

Про це він повідомив у коментарі Суспільному.

“Я вважаю, що сьогодні в нас є зовсім інші справи. Я вважаю, що найголовніше для нас сьогодні — це перемога. Офіційно я буду розмовляти українською. Що стосується мого спілкування з харків’янами — я буду спілкуватися російською”, —  сказав Терехов.

Мер Харкова не уточнив, чи сплачуватиме штраф за порушення мовного закону. На оскарження постанови у нього є час до 4 грудня.

Нагадаємо,  представники громадських організацій неодноразово зверталися до уповноваженого з державної мови через публічні виступи харківських посадовців, зокрема, міського голови Харкова, російською мовою.
18 листопада стало відомо, що відносно Ігоря Терехова почато адміністративне провадження, а вже 24 листопада посадовця оштрафували на 3400 гривень за виступи на телебаченні та ведення соціальних мереж недержавною мовою.
Останні три тижні Терехов під час включень у марафон “Єдині новини” говорить українською мовою, також державною мовою він вів останню сесію міськради. Дописи та відеозвернення у соцмережах міського голови продовжують виходити російською.

Читайте також:
Кулі замість літер: до Дня української писемності й мови креатори запропонували особливе оформлення текстів російською

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна