З окупованої Херсонщини вдалося повернути ще 14 дітей. ВІДЕО

Команді волонтерської організації Save Ukraine вдалося повернути з окупованої Херсонщини ще 14 дітей.

Про це в середу, 8 травня, повідомив виконавчий директор Save Ukraine Микола Кулеба у Telegram.

“Серед врятованих — чотири сироти. Усього за минулий тиждень нам вдалося врятувати 20 юних українців. Важко повірити в те, що сьогодні людям в окупації доводиться переживати справжні жахіття. Але кожна розповідь звідти реальна і вражає своєю жорстокістю”, — розповів він.

Наприклад, у дім до зараз врятованої Марини (ім’я змінено з міркувань безпеки) росіяни приходили декілька разів. Заходили о 6-й ранку, виламували двері, грабували оселю. Тягнули з собою все, що бачили: мікрохвильовку, планшет, їжу. У селі Марини окупанти часто влаштовували мітинги, на яких обіцяли людям “щасливе життя, як в СРСР”.

Сімʼя Аліни теж пережила справжнє пекло. Окупанти аналогічно приходили з обшуками в дім — чоловіка забирали “на підвал”, де знущалися з нього та піддавали різним тортурам. Найбільше Аліна не хотіла, щоб її дітей примушували ходити до російської школи та щоб вони отримали російські документи, тому шукала шляхи порятунку родини й так вийшла на команду Save Ukraine та отримала бажану допомогу.

Не менш приголомшливою є історія Світлани. Вона виїхала з донькою та молодшою сестрою, щоб врятувати їх від пропаганди, якою промивали мізки дітям на уроках. Вчитися дистанційно в українській школі було небезпечно — росіяни погрожували забрати дітей, а батьків — депортувати.

Особливо вражає історія 15-річної Анастасії. Вона й досі жахається від шурхотів і чітко памʼятає кожен обстріл, особливо той, під який вона потрапила в себе вдома. Настя не одразу зрозуміла тоді, що тримає в руках осколок. Тоді її оглушило і поранило. У той момент дівчина подумала, що вона вже ніколи не зможе чути звуки.

“Ці розповіді жертв російської агресії спонукають нас не зупинятися у нашій надважливій справі. Попри виклики й труднощі, наша команда продовжує невпинно працювати, і станом на сьогодні Save Ukraine ми повернули вже 315 українських дітей з ТОТ і Росії”, — додав Кулеба.

Читайте також:
З окупованої Херсонщини повернули ще трьох дітей – двох хлопчиків і дівчинку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна