Арахамія назвав кількість ув’язнених, яких потенційно можуть мобілізувати

В Україні потенційно можуть мобілізувати 15-20 тисяч ув’язнених.

Про це в середу, 8 травня, після ухвалення в другому читанні законопроєкту про мобілізацію ув’язнених заявив голова парламентської фракції “Слуга народу”, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Давид Арахамія під час брифінгу, повідомляє “Українська правда”.

“15-20 тисяч — це загальний ресурс, які можуть підпадати під відповідні критерії. Скільки з них підпишуть контракт, ми не знаємо, тому що це відбуватиметься за згодою сторін. Орієнтуємося, що це буде орієнтовно кілька тисяч людей”, — зазначив він.

Також він нагадав, що для мобілізації ув’язнених потрібна буде не лише їхня згода, а й рішення суду про умовно дострокове звільнення від покарання.

Контекст

Як повідомляла “Новинарняраніше, 8 травня Верховна Рада України підтримала у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію в’язнів. За відповідне рішення проголосували 279 народних депутатів.

Читайте також:
Рада дозволила мобілізацію ув’язнених, але братимуть не всіх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна