Зеленський на Раді безпеки ООН закликав повністю ізолювати РФ та позбавити її постійного членства

Президент Володимир Зеленський під час звернення до Ради безпеки ООН у вівторок, 27 вересня, закликав ізолювати країну-терориста Росію та посилити санкції проти неї.

Глава держави у вівторок, 27 вересня, зазначив, що це лише питання часу, коли РФ знищить останню міжнародну інституцію, яка функціонує.

Він нагадав, що Росія проігнорувала заклик МАГАТЕ припинити обстріли Запорізької АЕС і навмисне поставила світ на межу ядерної катастрофи. Також країна-агресор оголосила мобілізацію і масово роздає повістки представникам корінних народів на територіях, які контролює, а також кримським татарам в окупованому Криму, проводячи політику геноциду, та організувала псевдореферендуми на захоплених українських територіях, погрожуючи мешканцям зброєю.

Зеленський закликав повністю ізолювати Росію та запровадити проти неї нові серйозні санкції, а також надати Україні всю необхідну допомогу і чіткі гарантії безпеки. Він повторив, що країна, яка погрожує ядерною катастрофою та впроваджує політики геноциду, не може залишатися постійним членом Ради безпеки ООН.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна