У ЄС підтвердили несумісність дій Росії зі статусом постійного члена Радбезу ООН

Позиція Євросоюзу щодо неприпустимості порушення Хартії ООН одним із постійних членів Ради Безпеки ООН, яку оголосив президент Європейської ради Шарль Мішель, відображає позицію всіх країн Євросоюзу, які є членами ООН.

Про це в понеділок, 26 вересня, в Брюсселі на брифінгу сказав речник ЄС Петер Стано, повідомляє “Укрінформ”.

“Шарль Мішель як президент Європейської ради говорив від імені всіх держав Європейського Союзу. З лютого цього року, і навіть раніше, після незаконної анексії Криму та дестабілізації на сході України у 2014 році, Росія продемонструвала, що вона не поводиться як відповідальний член міжнародного співтовариства.

А з останніми погрозами щодо використання ядерної зброї, я думаю, Росія дискредитувала себе тотально як постійний член Ради Безпеки ООН”, – заявив Стано.

Він нагадав, що до числа постійних членів Радбезу ООН входять усього п’ять держав. Для кожної з них це є привілеєм, що дозволяє робити все можливе для дотримання Хартії ООН та для того, щоб у світі перемагав мир, а не війна.

При цьому речник ЄС наголосив, що питання організації роботи ООН, у тому числі щодо входження країн до РБ ООН, належить до внутрішніх процедур самої ООН, повноправними членами якої є всі держави Європейського Союзу.

Читайте також:
Туреччина виступила за скасування права вето в Раді безпеки ООН

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна