Єврокомісія пропонує новий пакет санкцій проти РФ через псевдореферендуми: що він передбачає

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн запропонувала низку нових санкцій проти Російської Федерації.

Це трапилося після того, як Захід та ООН назвали фіктивними  псевдореферендуми у чотирьох українських областях, де російські війська тимчасово окупували території.

Про це в середу, 28 вересня, інформує “Радіо Свобода”.

Фон дер Ляйєн заявила, що новий пакет розроблений, щоб “змусити Кремль заплатити” за ескалацію конфлікту в Україні.

“Ми не приймаємо ні фіктивних «референдумів», ні якоїсь анексії України, і ми сповнені рішучості змусити Кремль заплатити ціну за цю подальшу ескалацію”, – заявила вона в Брюсселі.

Пропонований восьмий пакет санкцій включає подальші заборони на імпорт російської продукції, які мають позбавити Москву додаткових доходів у розмірі семи мільярдів євро (6,7 мільярда доларів).

За словами фон дер Ляйєн, пакет санкцій також передбачає додаткові заборони на експорт технологій, що використовуються військовими, таких як авіаційна техніка, електронні компоненти та певні хімічні речовини.

Крім того, пакет санкцій закладає правову основу для обмеження цін на нафту та заборонить громадянам ЄС входити до складу органів управління російських держкомпаній, сказала вона.

Нові санкції також включатимуть обмеження щодо посадових осіб, відповідальних за псевдореферендуми.

Тепер пропозиція має бути схвалена 27 країнами-членами ЄС. Їм доведеться здолати розбіжності, щоб досягти необхідної одностайності.

Читайте також:
Окупанти оголосили результати фейкових референдумів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна