Суд обрав запобіжний захід нардепу Трухіну в справі про спробу підкупу поліцейського

Вищий антикорупційний суд обрав депутату від фракції “Слуга народу” Олександру Трухіну запобіжний захід у справі про спробу підкупу поліцейського після ДТП у серпні 2021 року.

Про це у вівторок, 20 вересня, пише “Громадське” з посиланням на пресслужбу Вищого антикорсуду.

Імені фігуранта не розголошують. За даними видання, ідеться про депутата Олександра Трухіна.

Йому призначили заставу у розмірі 49 620 грн. Він або людина замість нього мають внести заставу упродовж 5 днів.

Також на Трухіна поклали низку обмежень. Так, він зобов’язаний з’являтися до суду, не спілкуватися з міністром внутрішніх справ та іншими посадовцями, зокрема керівником поліції, повідомляти про зміну місця проживання.

Передісторія

Нагадаємо, 23 серпня 2021 року народний депутат із фракції “Слуга народу”, заступник голови бюджетного комітету ВР Олександр Трухін, імовірно будучи напідпитку, спричинив під Києвом ДТП дорогою з Полтави, де він очолював партійний осередок. В аварії постраждали шестеро людей, серед яких діти та громадянин Італії – голова комітету арбітрів Асоціації футболу України Лучано Лучі. Близько 30 сайтів за гроші вилучили повідомлення про цю аварію чи участь Трухіна в ній.
У протоколах поліції, оформлених на місці ДТП за участі Трухіна, водієм його автівки значиться інша людина.
ЗМІ називали Трухіна “носієм важкого із Банкової для фракції “Слуга народу”.

31 серпня Нацполіція повідомила, що передала цю справу в Державне бюро розслідувань.

7 вересня Трухін заявив, що коментувати ДТП за його участю на Бориспільській трасі йому заборонили слідчі й що він не просив ЗМІ видаляти новини про подію.

1 лютого 2022 року “Українська правда” оприлюднила розслідування щодо цього ДТП. На відео Трухін звертається до поліцейського зі словами, мовляв, “давай я тихенько в ліс піду”, а потім обіцяє “поговорити” з очільником МВС Денисом Монастирським.
Він також заявив, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Народний депутат звертався до правоохоронця та обіцяв “знайтися” потім та “віддячити”.

Поліцейський спробував пояснити нардепові, що за такі “домовленості” в Україні передбачена кримінальна відповідальність, та “слуга народу” порадив йому “не вимахуватися”.

Пізно ввечері 1 лютого Арахамія заявив, що Трухіну не місце ні у фракції, ні у партії.

Водночас у МВС заперечують, що Трухін намагався “домовитись” з міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським, і наголосили, що встановлення всіх обставин ДТП належить до повноважень Державного бюро розслідувань.

2 лютого 2022 року Олександра Трухіна виключили з партії “Слуга народу”.

Читайте також:
Скандальна ДТП із Трухіним: нардепу оголосили підозру в хабарництві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна