Справа про п’яну аварію “слуги народу” Трухіна: поліція віддала розслідування ДБР

 

Справу щодо п’яного ДТП за участі нардепа від “Слуги народу” Олександра Трухіна буде розслідувати не поліція, а Державне бюро розслідувань, оскільки у провадження фігурує народний обранець.

Про це у вівторок, 31 серпня, повідомила “Українська правда” з посиланням на відділ комунікації ГУ Нацполіції Києва та речницю ДБР.

Через тиждень після скандальної ДТП в поліції нарешті дали коментар, підтвердивши, що аварія з трьома авто трапилася, оскільки “Ауді” нардепа не дотрималася безпечної дистанції під час руху та в’їхала у “Форд”, який рухався попереду. У свою чергу “Форд” в’їхав в автомобіль “Деу”.

У поліції кажуть, що того ж дня відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 286 Кримінального кодексу України – “порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”.

На місці ДТП поліцейські та слідчі зафіксували всіх осіб, які їхали у вказаних автівках. Проте коли правоохоронці прибували на місце події, учасники ДТП перебували біля машин, тож необхідно було достеменно встановити, хто саме був за кермом у момент ДТП.

У поліції наразі не кажуть, чи був за кермом саме нардеп Трухін та чи перебував він у стані алкогольного сп’яніння.

Зазначається, що поліція опитала учасників події та свідків, вилучила відбитки пальців та інші речові докази. Також слідчі поліції призначили ряд необхідних експертиз, щоб, у тому числі, встановити, з якою швидкістю рухався автомобіль.

Водночас один зі свідків повідомив, що за кермом “Ауді” перебував чоловік, як згодом з’ясувалося – народний депутат України, заступник голови Бюджетного комітету ВР Олександр Трухін (“Слуга народу”). За деякими даними, він був напідпитку. Проте інші свідки заперечують ці покази.

Зважаючи на участь нардепа у ДТП, було змінено підслідність справи.

“Наразі підслідність визначена за Державним бюро розслідування. Всі матеріали, зібрані слідчими поліції, в повному обсязі передані до ДБР“, – підсумували в поліції.

У Державному бюро розслідувань “Українській правді” повідомили, що ще не отримали матеріали провадження.

“В ДБР бачили в ЗМІ інформацію про те, що Національна поліція направила до Бюро справу про ДТП за участю народного депутата України. Однак ці документи ще не надійшли до ДБР установленим порядком. Як тільки слідчі отримають і вивчать справу, ми обов’язково повідомимо про це суспільству”, – заявила речниця ДБР Ольга Чиканова.

Нагадаємо, 23 серпня народний депутат із фракції “Слуга народу” Олександр Трухін, імовірно будучи напідпитку, спричинив під Києвом ДТП дорогою з Полтави, де він очолює партійний осередок. В аварії постраждали шість осіб, серед яких діти та громадянин Італії – голова комітету арбітрів Асоціації футболу України Лучано Лучі. Близько 30 сайтів за гроші вилучили повідомлення про цю аварію чи участь Трухіна в ній.
Як інформує “Українська правда”, в протоколах поліції, зроблених з місця ДТП за участі Трухіна, водієм його автівки значиться інша людина.
“Дзеркало тижня” називає Трухіна “носієм важкого із Банкової для фракції “Слуга народу”.

 Читайте також:
ЗМІ опублікували відео ДТП “слуги народу” Трухіна, яке намагалися “приховати”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна