Зустрівся з Зеленським і Патроном, запевнив Україну в підтримці, відвідав Ірпінь: подробиці візиту Блінкена

Державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив, що підтримка України з боку Сполучених Штатів і тиск на Росію триватимуть доти, доки РФ не припинить агресію проти України.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

“Минуло понад шість місяців, відколи Росія почала цю агресію. Зараз іде ваш контрнаступ. І він ефективний. Це переважно завдяки неймовірній хоробрості та стійкості українців. Ми бачимо це на полі бою щодня. Ми надзвичайно раді, що можемо підтримати ваші зусилля, і ми продовжимо це робити”, – наголосив очільник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що загальна сума підтримки з боку Сполучених Штатів уже сягнула 13,5 мільярда доларів, а схвалений напередодні президентом Джо Байденом транш на 675 мільйонів доларів стане вже двадцятим пакетом допомоги із військових запасів США.

Блінкен також зазначив, що Держдеп інформує Конгрес США про наміри надати ще 1 мільярд доларів зовнішнього військового фінансування для більш довготривалої підтримки.

“Москва платить надзвичайно високу ціну за цю агресію. І ця ціна буде лише зростати“, – цитує Блінкена “Укрінформ“.

Держсекретар США зауважив, що ВВП Росії падає, іноземні компанії виходять з російського ринку, найбільш талановиті росіяни виїздять за кордон, а обсяг імпорту падає.

“Москва звертається за воєнною підтримкою до Північної Кореї, Ірану, оскільки ми систематично закриваємо їх доступ до імпорту. І ми продовжимо чинити цей тиск, доки не припиниться агресія проти України й Україна не відновить свій суверенітет”, – запевнив Блінкен.

Зеленський, своєю чергою, подякував Сполученим Штатам за підтримку України в боротьбі за свободу.

“Цінуємо важливу фінансову, економічну, а також оборонну допомогу з боку США. Це дуже важливі сигнали, що Сполучені Штати з нами. Для нас це гарантія того, що ми можемо повернути наші землі”, – зауважив Зеленський.

Ентоні Блінкен і пес Патрон

Як писала “Новинарня“, 8 вересня очільник Держдепартаменту США несподівано для широкого загалу приїхав до Києва з неоголошеним візитом.

Перед зустріччю з президентом Зеленським він відвідав Національну спеціалізовану дитячу лікарню “Охматдит”, де поспілкувався з юними пацієнтами – в тому числі дітьми, які лікуються після важких поранень внаслідок російських бомбардувань.

Компанію Блінкену склав знаменитий пес Патрон, який допоміг українським військовим виявити понад 200 російських мін.

Після цього держсекретар США відвідав Ірпінь, не на власні очі побачив обстріляні росіянами будинки та інші наслідки російського вторгнення.

Це вже третій візит Ентоні Блінкена в Україну з початку повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року і загалом п’ятий за час виконання ним повноважень держсекретаря.

Блінкен подарував іграшкового песика 6-річній пацієнтці “Охматдиту” Марині

Читайте також:
Пентагон оприлюднив списки озброєнь, наданих Україні в новому пакеті та все від 24 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна