Контрнаступ ЗСУ відчутно послаблює можливості РФ на півдні, – ISW

Український контрнаступ відчутно послаблює логістичні та адміністративні можливості Російської Федерації на окупованому півдні.

Про це інформує Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за 5 вересня.

Контрнаступальні дії також мають “радіаційний” вплив на російську окупаційну владу.

Призначений російськими військовими так званий “заступник голови військово-цивільної адміністрації Херсонської області” Кирило Стремоусов повідомив російському ТАСС, що псевдореферендум про приєднання Херсона й області до Росії буде “поставлений на паузу” з міркувань “безпеки”. Однак, пізніше Стремоусов написав у телеграмі, що заперечує, що закликав до паузи, тому що дата “референдуму” ще не призначена.

Дві заяви Стремоусова вказують на високий рівень дезорганізації всередині окупаційних режимів, що, ймовірно, посилюється наслідками контрнаступу.

Українські сили мають намір поступово зводити нанівець російські тактичні та оперативні можливості в Херсонській області, що, ймовірно, вплине на адміністративні та бюрократичні можливості окупаційних чиновників.

ISW зазначає, що українські військові представники зберігали оперативне мовчання щодо перебігу українського контрнаступу, але повідомляли про подальшу руйнацію російських наземних ліній зв’язку (GLOC) у центрі Херсонської області. Український спецназ провів обмежену операцію проти російської бази ФСБ у районі Енергодара.

Росіяни завдали наземних ударів на схід від Сіверська, на північний схід та південь від Бахмута, а також уздовж північно-західної околиці Донецька.

Читайте також:
На Півдні ЗСУ знищили російський вертоліт, дві ракети, БПЛА і чотири склади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна