До суду пішов обвинувальний акт на попа МП з Луганщини, який наводив на ЗСУ російську артилерію

Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області спрямували до суду обвинувальний акт стосовно інформатора російських військ – священника так званої “УПЦ МП”. Піп  наводив ворожу артилерію на українських військових у Сєвєродонецьку, а потім відспівував загиблих.

Про це в суботу, 3 вересня, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Чоловікові інкриміновано колабораційну діяльність – ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України, що передбачає до 15 років позбавлення волі.

“Слідством встановлено, що у середині квітня 2022 року священнослужитель збирав для представників армії країни-агресора інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння ЗСУ в Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах. Дані він передавав у вигляді текстових повідомлень через месенджер «Телеграм». Отримана інформація використовувалася ворогом для визначення місцезнаходження цілей та подальшого їх вогневого ураження”, – ідеться в повідомленні ОГП.

Правоохоронці викрили та затримали обвинуваченого наприкінці квітня. Наразі він перебуває під вартою.

Під час документування злочину у телефоні батюшки виявили переписку з представниками російської армії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі 3 управління  ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читайте також:
На Хмельниччині УПЦ МП влаштувала “хресну ходу” із російським триколором. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна