40% техніки новосформованих підрозділів РФ – небоєздатні, – ГУР

За оцінками Головного управління розвідки, близько 40 відсотків бойової російської техніки, якою озброюють зокрема новосформований 3-й армійський корпус ЗС РФ, небоєздатні.

Про це заявив представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

“Історія з 3-м армійським корпусом розтягнеться до листопада. Проблема – людський ресурс. Укомплектування спеціалістами. Щоб підготувати нормального спеціаліста, потрібно 3-4 місяці. Також проблемою є комплектування технікою та озброєнням”, – наводить слова Скібіцького телеграм-канал ГУР МОУ.

“Вся новітня техніка була на озброєнні тих батальйонно-тактичних груп, які заходили на нашу територію в лютому-березні. Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, які формуються, оснащуються іще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання й арсеналів та поступають у війська.

За нашими оцінками, 40 відсотків бойової техніки не боєздатна. Її потрібно ремонтувати та приводити до ладу”, – зазначив представник воєнної розвідки.

Читайте також:
РФ перекидає в Україну підрозділи новоствореного 3-го корпусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна