РФ перекидає в Україну підрозділи новоствореного 3-го корпусу

Росія перекидає до окупованих територій України з Донецького напрямку підрозділи новосформованого 3-го армійського корпусу.

Про це пише військовий експерт Костянтин Машовець 27 серпня, аналізуючи дані з відкритих джерел.

“Передові підрозділи 3 АК (нагадаю, стратегічний резерв ГШ ЗС РФ) “намалювалися” у Ростовській області. Але я не думаю, що це їхня “кінцева зупинка”. Скоріш за все, вони “спливуть” або у смузі відповідальності угрупування [російських військ] “Запорожье”, або “Юг”… Принаймні про це свідчить інформація, яка потребує додаткового уточнення та перевірки, про пересування через Кримський міст підрозділів цього формування”, – пише Машовець у фейсбуці.

Напередодні ввечері проєкт “Крим. Реалії” сповіщав про пересування великого військового ешелону росіян на підходах до Керченського мосту.

Про ймовірне перекидання в Україну нового корпусу ЗС РФ сповіщає і російський проєкт Conflict Intelligence Team.

“Останніми днями наші волонтери виявили фото та відео перевезення російської військової техніки залізницею. На відео видно повний склад комплексу “Бук”, а на фотографії – танки Т-80БВ та Т-90М. Згідно з базою даних Російської залізниці, обидва склади прямують з Муліно Нижегородської області на залізничну станцію Неклинівка Ростовської області біля кордону з Донецькою областю України.

З Муліно вони вийшли 22 та 24 серпня відповідно, що приблизно відповідає часу відправлення сформованого там 3-го армійського корпусу, яке називав український аналітик Костянтин Машовець та підтверджували наші джерела”, – пише СІТ.

“У даному випадку можна припустити, що йдеться про перекидання всього 3-го корпусу, або принаймні тієї його частини, яка вважається боєготовою”, – йдеться в повідомленні.

Як відомо, 10 серпня розвідка Великої Британії інформувала, що в Росії майже напевно створено нове велике формування сухопутних військ – 3-й армійський корпус, який базується в селищі Муліно Нижньогородської області.
Водночас британці зазначали, що через “обмежений рівень народного ентузіазму” РФ навряд чи зможе набрати до цього корпусу необхідну кількість людей. А ефект створення нового формування навряд чи буде вирішальним для всієї російської військової кампанії.

Читайте також:
НАТО каже, що Росія виводить винищувачі з Криму після серії вибухів

Окупанти в Криму наказали засекречувати вибухи на їхніх військових об’єктах, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна