Росіяни форсували Сіверський Донець, взяли Золотарівку. ГШ вже не згадує про Лисичанськ

У вечірньому зведенні в неділю, 3 липня, Генеральний штаб уже не згадує про бойові дії в Лисичанську – останньому місті Луганської області, яке перебувало під контролем ЗСУ. Натомість ідеться про бої на виході з “Лисичанського виступу”.

Мапа від DeepState станом на 13:30 3 липня 2022

Так, ГШ ЗСУ повідомляє:

На Краматорському напрямку противник форсував річку Сіверський Донець, намагається розвинути успіх та оволодіти Білогорівкою. Продовжує вогневий вплив на підрозділи наших військ з метою сковування їх дій. Артилерійські обстріли зафіксовано поблизу Григорівки та Білогорівки.

На Лисичанському напрямку ворог здійснює обстріли зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Золотарівка і Верхньокам’янка. Вів штурмові дії у напрямку Золотарівки та взяв її під контроль.

При цьому, за даними Генштабу, ЗСУ відбили спроби росіян вийти на нові рубежі в Донецькій області, біля сіл Спірне й Берестове.

“Наступальні дії у напрямку Ниркове–Берестове українські воїни успішно відбили. Також ворог безуспішно намагався провести розвідку боєм у напрямку Василівка–Берестове. Вів штурмові дії на напрямках Вовчоярівка–Спірне та Миколаївка–Спірне. Зазнав значних втрат та відійшов”, – сказано у зведенні.

Також зазначається, що на Бахмутському напрямку окупанти обстрілюють з артилерії райони Соледара, Покровського, Бахмута та Клинового.

Як інформувала “Новинарня“, зранку 3 лютого деякі ЗМІ й оглядачі робили висновок, що Збройні сили України виходять або вже вийшли з Лисичанська.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 130 – 03.07.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна