У Придністров’ї чоловіків агітують підписувати контракт з армією РФ, – ГУР

У Придністров’ї (окупований регіон Молдови) чоловіків агітують підписувати контракт зі Збройними силами Російської Федерації та чинять тиск на військових строкової служби.

Про це в четвер, 30 червня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

“На території так званої “Придністровської Молдавської Республіки” проводиться широка агітація щодо вступу на військову службу за контрактом до лав Збройних сил РФ. Оголошення про набір публікуються в усіх ЗМІ, розповсюджуються через поштові скриньки та розміщені у місцях загального користування. При зверненні до центрів зайнятості чоловіків, військову службу за контрактом пропонують насамперед”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на виробничих та сільськогосподарських підприємствах проводяться збори, на яких представники пунктів відбору працівників агітують до проходження військової служби за контрактом в РФ. Також чиниться неприхований тиск на військовослужбовців строкової служби.

“Тираспольський РВК розпочав призов на військову службу громадян, які закінчили військову кафедру вишів та були зараховані у запас з присвоєнням офіцерського звання”, – додає пресслужба ГУР МОУ.

Читайте також:
Подоляк анонсував “відповідні рішення” щодо Придністров’я у випадку ескалації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна