Окупанти намагалися здати на брухт комплектуючі до ППО на Донеччині, – ГУР

Російські загарбники у Донецькій області намагалися здати на брухт комплектуючі до комплексу ППО, щоб зробити свою техніку небоєздатною і не потрапити на передові позиції.

Про це в вівторок, 14 червня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МО України.

“Щоб не потрапити на передові позиції, командири однієї з батарей 933-го зенітно-ракетного полку окупаційних військ вирішили зробити свою техніку небоєздатною. Загарбники познімали з бойових машин “Тор-М2У” блоки управління та вирішили продати їх у пункті приймання дорогоцінних металів”, – йдеться в повідомленні ГУР.

За даними розвідки, “росіян, як завжди, підвела жадібність” – у пункті приймання брухту вони назвали занадто високу ціну та вступили в конфлікт з приймальницею, а та відразу повідомила про “бізнесменів” у так зване “МДБ ДНР”.

У ГУР зазначили, що тепер командування полку пояснює втрату електронних блоків нібито бойовими діями, а окупанти, які хотіли здали комплектуючі на металолом, продовжують службу в піхотних підрозділах на передовій.

Розвідники також оприлюднили список командного складу 933-го зенітно-ракетного полку 150-ї мотострілецької дивізії 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу, які діють на Донецькому напрямку.

“Усіх воєнних злочинців буде викрито та за злочини проти мирного населення України притягнуто до відповідальності”, – підсумували в ГУР МОУ.

Читайте також:
Росія може мати проблеми з поповненням запасів зброї, – розвідка Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.