Росія може мати проблеми з поповненням запасів зброї, – розвідка Британії

Попри збільшення Росією фінансування на воєнні витрати, РФ буде мати проблеми з поповненням запасів техніки через вплив санкцій Заходу та нестачу досвіду у деяких сферах.

Про це вранці в вівторок, 14 червня, інформує пресслужба міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

10 червня перший заступник керівника Військово-промислової комісії РФ спрогнозував, що державні витрати на армію зростуть на 600-700 млрд рублів, що може означати збільшення фінансування на близько 20%.

“Держфінансування дозволить оборонпрому країни повільно мобілізуватися для того, щоб задовольняти потреби, які виникають через війну проти України. Проте із задоволенням багатьох цих потреб можуть бути проблеми, частково – через ефект санкцій і нестачу досвіду.

Виробництво у РФ високоякісної оптики та передової електроніки, ймовірно, все має труднощі, і це може підірвати зусилля для заміни обладнання, втраченого в Україні”, – зазначають в огляді.

Щодо бойових дій зазначається, що оперативні зусилля РФ і далі зосереджені довкола Сєвєродонецька.

Також, вперше за кілька тижнів, можливо відбулось невелике просування в районі Харкова.

Читайте також:
Родичів моряків із крейсера “Москва” змушують мовчати про загиблих, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна