ЗСУ вибили росіян із села Циркуни, що на північ від Харкова

Сили оборони України вибили ворога зі ще одного села на північ від Харкова – Циркуни.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ станом на 18:00 у суботу, 7 травня.

“На Слобожанському напрямку противник основні зусилля зосередив на недопущенні подальшого просування наших військ у напрямку державного кордону України. Посилив угруповання військ 20-ї загальновійськової армії та 1-ї танкової армії Західного військового округу за рахунок підрозділів резерву. Здійснював обстріли із застосуванням артилерії в районах населених пунктів Прудянка, Слатине.
В результаті наступу підрозділів Збройних Сил України ворог втратив контроль над населеним пунктом Циркуни“, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, у ранковому зведенні йшлося про те, що в районі сіл Циркуни та Руські Тишки на Харківщині окупанти підірвали три автомобільні мости “з метою уповільнення контрнаступальних дій підрозділів Сил оборони”.

Перед тим, 29 квітня, стало відомо, що українські війська звільнили село Руська Лозова. Завдяки відтісненню ворога від північних околиць Харкові дещо поменшало артилерійських обстрілів по обласному центру.

Зазначається, що на Ізюмському напрямку противник намагався вести наступ у напрямку населеного пункту Вірнопілля (на північний схід від Барвінкового), однак “успіху не мав, зазнав втрат та відійшов”.

Нагадаємо, ввечері 6 травня ГШ заявляв, що за результатами наступу підрозділами Сил оборони України на Харківщині відновлено контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 73 – 07.05.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

У звільненому селі Шестакове на Харківщині ЗСУ взяли в полон 8 росіян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна