На Харківщині ЗСУ відновили контроль над п’ятьма населеними пунктами, шостий зачистили частково

На Харківщині підрозділи Сил оборони України відновили контроль над п’ятьма населеними пунктами та частково – над шостим.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ у п’ятницю, 6 травня.

Зазначається, що противник блокує окремі віддалені населені пункти Харківської області, здійснює систематичні обстріли високої інтенсивності, у тому числі із застосуванням реактивних систем залпового вогню, по районах зосередження наших військ. 

Також, ворог вів наступ у напрямку населеного пункту Нова Дмитрівка, успіху не мав.

“За результатами наступу підрозділами Сил оборони України відновлено контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестаково, Перемога та частиною села Черкаські Тишки”, – йдеться в повідомленні.

На Донецькому і Таврійському напрямках з метою сковування дій наших підрозділів противник здійснює обстріли уздовж всієї лінії зіткнення. Продовжує нанесення авіаційних та ракетно-бомбових ударів, додали в ГШ.

Читайте також:
На околицях Кремінної – важкі бої, росіяни намагаються форсувати Сіверський Донець, – глава ОВА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна