У звільненому селі Шестакове на Харківщині ЗСУ взяли в полон 8 росіян

Під час взяття під контроль села Шестакове (Старосалтівська територіальна громада Вовчанського району Харківської області) Збройні сили України захопили в полон вісьмох росіян.

Про це в суботу, 7 травня, повідомив журналістів Юрій Бутусов.

“5 травня українська армія з боєм звільнила село Шестакове під Харковом, російський опорний пункт у селі було розгромлено.
На даний момент взято в полон 8 військовослужбовців різних російських підрозділів, переважно зі складу 25-ї мотострілецької бригади ЗС РФ. Підрахунок знищеної та захопленої техніки та особового складу продовжуються, йде зачистка”, – розповів журналіст.

Нагадаємо, у вечірньому зведенні 7 травня Генштаб ЗСУ інформував: за результатами наступу в Харківській області підрозділи Сил оборони України відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки.

Бутусов показав фото з полоненими бійцями збройних сил Росії.

“Бомжуватий вигляд та нестатутне взуття російських військових не повинні дивувати. Взуття та форма ЗС РФ дуже низької якості, тому російські військові завжди грабують і мародерять, щоб одягнутися, взутися та утеплитися. Логістика в російській армії та забезпечення дуже примітивні. У формі вони знімаються для репортажів у тилу, для пропаганди, а на передовій виглядають приблизно отак, одягають під низ бушлатів викрадені теплі речі, часто зверху натягують цивільне”, – пояснив журналіст.

Також він оприлюднив кілька світлин із трофейною та знищеною російською технікою:

Шестакове - трофеї Шестакове - трофеї_1 Шестакове - трофеї_2
<
>

Як відомо, українські війська продовжують наступальні дії в Харківській області.

Читайте також:
Генштаб ЗСУ підтвердив контрнаступальні дії на півночі Харківщини та підрив мостів ворогом

Залужний переговорив зі США: про контрнаступ на Харківщині та потребу в РСЗВ HIMARS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна