Переговори з РФ у Стамбулі: від України бере участь прихильник “позаблоковості” і “нейтралітету” Олександр Чалий

Серед членів української делегації на переговорах із Російською Федерацією в Стамбулі – колишній перший заступник міністра закордонних справ часів Кучми, дипломат Олександр Чалий. Він відомий як прихильник “позаблоковості” та “нейтралітету”.

На це звернув увагу головний редактор видання “Європейська правда” Сергій Сидоренко.

“За столом переговорів у Стамбулі (з українського, на жаль, боку) – Олександр Чалий. Його в дипломатичній тусовці добре знають як прибічника “позаблоковості” і “нейтралітету”. Він був таким і у 2010 році, коли Янукович відмовився від НАТО. Наслідки цієї відмови, свідками якої країна стала у 2014 році – на жаль, не переконали Сан Санича у тому, наскільки ганебною була та помилка. І він не відмовився від цих вбивчих для майбутнього держави поглядів”, – написав Сидоренко у фейсбуці.

“Те, що він зараз є радником на Банковій – це, безумовно, сум і біль”, – вважає він.

“Не знаю, чи лишився він на думці, що Угода про асоціацію та рух до ЄС – це теж біда та небезпека – бо в 2009-2010-му [в поглядах Чалого] було і це. Сподіваюся, тут думка змінилася. Але учасником ще й переговорів з питань нашого вступу до ЄС я би його дуже не хотів бачити”, – додав Сидоренко.

Нагадаємо, сьогодні в стамбульському палаці Долмабахче відбуваються переговори української та російської делегацій щодо відновлення миру.

Раніше джерела “The Financial Times” повідомили, що Росія нібито зняла свої вимоги до України щодо “денацифікації”, “демілітаризації” та статусу російської мови в Україні.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що українська делегація на переговорах з РФ у Туреччині не планує обговорювати питання проведення референдуму.
Міністр констатував, що наразі з жодного принципового пункту переговорів домовленостей як таких немає, натомість є обмін думками, пропозиціями та ідеями.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 34 – 29.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Умови миру: Зеленський заговорив про референдум, зміни до Конституції і “компромісні території” для РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна