Maxar показав фото розбомбленого театру Маріуполя з космосу

Компанія Maxar Technologies 19 березня зафіксувала зі своїх супутників масштаб руйнувань драматичного театру в Маріуполі, по якому росіяни завдали авіаудару.

На знімку, яки поширив у твіттері журналіст Buzzfeed Крістофер Міллер, видно, що центральна частина будівлі театру – приблизно над сценою – зруйнована вщент.

Також чітко видно напис великими літерами “ДЕТИ” перед театром.

Для порівняння – супутниковий знімок будівлі драмтеатру від 14 березня.

Це фото поширив у твіттері також і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він звернувся до транснаціональних корпорацій, які досі працюють у Росії, і запитав їх “Як ви наважуєтесь досі годувати, обслуговувати і платити тим, хто скоїв оце?”

Нагадаємо, російсько-окупаційні війська РФ 16 березня скинули надпотужну бомбу на Маріупольський драматичний театр, де ховалася понад тисячу людей, які втратили домівки. Будівля витримала удар і частково захистила собою життя тих, хто переховувався там. Однак точна кількість врятованих і загиблих досі невідома.
18 березня з’явилася інформація, що із завалів продовжують рятувати людей, на той час про загиблих не повідомляли.

Читайте також:
У підвалах зруйнованого окупантами драмтеатру в Маріуполі перебувають 1300 людей, – Денісова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна