“Їм не соромно”: Москва підкріплює війну проти України внутрішньою рекламною кампанією. ФОТО

“Патріотичні” почуття росіян підживлюють не лише телевізійною пропагандою і дезінформацією, а й зовнішньою рекламою.

На величезних носіях у Москві в ці дні транслюють гасла з літерою Z, що є одним із позначень російських окупаційних війська в Україні, та заклики “Мені не соромно”, “Своїх не кидаємо”, “Zа русский мир”, “Zа наших” тощо.

Za наших - патріотичний угар в Росії - мне не стидно Za наших - патріотичний угар в Росії_2 Za наших - патріотичний угар в Росії_1 Za наших - патріотичний угар в Росії
<
>

“У фашистів в РФ екстаз від вбивств українців”, – коментує військовий експерт Михайло Жирохов 4 березня.

Також показовим є вуличне опитування росіян, яке провів канал “Двач”: “Ну, і що, що війна? Підтримуємо. Підтримуємо Путіна. Давно потрібно розібратися з Україною, з нацистами, які там з 1945 року. Скільки людей загинуло? То їх українські нацисти й убивають. А що Захід відвернувся – то як відвернувся, так і повернеться, скільки разів уже таке було”.

Також у мережі поширюють ролик, яким кремлівська пропаганда виправдовує війну проти України для своїх дітей:

Як відомо, в Росії до 3 березня відімкнули фактично всіх мовників, які хоч трохи об’єктивно висвітлювали війну проти України – “Дождь”, “Ехо Москви”, “ВВС Росія”, “Радіо Свобода”, “Настоящее время”, “Німецька хвиля”, “Медуза” тощо. Важкодоступними для багатьох росіян є  Facebook, Twitter, YouTube.

Влада країни-агресора називає війну проти України “військовою миротворчою спецоперацією”, яка покликана нейтралізувати “українських націоналістів”, котрі раніше “бомбили ДНР/ЛНР”. Пропаганда РФ нічого не говорить про варварські обстріли українських населених пунктів своєю армією, а в деяких обстрілах обвинувачує “українських нацистів”, нібито вони таким чином хочуть очорнити “визволителів”.

Для тих, хто заперечує таку подачу інформації, в РФ готують кримінальну відповідальність.

Після вторгнення в Україну і тисяч жертв підтримка Путіна лише зросла.

Читайте також:
“Неонацисти бомбили Харків”: як про війну Путіна проти України розповідає російське телебачення

Путін заявив Макрону, що бомбардування українських міст немає,
“це кампанія дезінформації проти РФ”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна