Окупанти зупинили навчання в усіх освітніх закладах ОРДО

Російські окупанти в ОРДО зупинили навчання у всіх освітніх закладах, працівникам рекомендували евакуюватися.

Про це в понеділок, 21 лютого, повідомляє “Укрінформ” із посиланням на власні джерела в окупованих Донецьку і Макіївці.

“Нас, керівників освітніх установ, зібрали в суботу, 19 лютого, і оголосили, що «у зв’язку з різким загостренням військової ситуації на всій території «республіки», пов’язаної нібито із загрозою життю та здоров’ю учнів, з 19 лютого зупиняється освітній процес до особливого розпорядження. Тобто нас зобов’язали припинити дистанційне навчання учнів, яке ми проводили через пандемію коронавірусу”, – сказали педагоги.

Викладачам Донецької музичної академії ім. Прокоф’єва та Донбаської академії будівництва та архітектури (Макіївка) на питання, що робити педагогам, представники так званого “міністерства освіти республіки” відповіли: “Евакуюйтеся. Ну, або сидіть удома”.

На їхнє подальше запитання, чи буде виплачено педагогам заробітну плату за цей період, відповіли, що “поки нічого невідомо”.

Зазначається, що цю “евакуацію оголосили для телевізійної картинки, тому що вона комусь, мабуть, потрібна”.

“Це просто знущання з нас, з учнів і студентів, з усього освітнього процесу, та й узагалі з нашого життя тут”, – заявили викладачі окупованих міст.

Освітяни також повідомили, що вони не особисто, і ніхто з їхніх знайомих не збирається залишати дім і евакуюватися “кудись у Росію”.

Деякі з них згадали, що, зокрема, були випадки, коли їхніх родичів ще 2014 року “під виглядом надання допомоги” евакуювали до Росії, у Забайкалля, і ті потім “ледве звідти вибралися, ледве зумівши знайти роботу, щоб заробити на зворотний квиток додому”.

Контекст

Раніше окупаційна влада в ОРДЛО оголосила населенню про екстрену евакуацію.

Водночас президент Росії Володимир Путін пообіцяв кожному жителю ОРДЛО по 10 тисяч рублів, якщо вони погодяться на “евакуацію” на територію Ростовської області.
Міністр оборони Олексій Резніков підкреслив, що Україна не має наміру робити жодних силових дій щодо ОРДЛО чи Криму, адже береже життя своїх громадян.
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звернувся до мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей, наголосивши, що Україна не проводить жодних наступальних операцій на сході України, та закликав не вірити брехні окупантів.

Читайте також:
“Перемогли у 1943-му – переможемо й зараз”: окупаційна влада ОРДЛО примусово мобілізує чоловіків і агітує населення “за війну”

“Кидок мангуста”: відеозвернення ватажків “Л/ДНР” із закликом до евакуації були записані ще 16 лютого

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна