Польща створила війська оборони кіберпростору

Міноборони Польщі створило війська оборони кіберпростору. Вони вестимуть розвідувальні, оборонні та наступальні дії в цій галузі.

Про це інформує Polskie Radio.

“Офіційно створено командування компоненту Військ оборони кіберпростору. Це також є базою, яка дає компетенцію зробити Військо Польське стійким у цій дуже важливій сфері, а отже, створити опір Республіки Польща нападам”, – заявив міністр оборони країни Маріуш Блащак.

Він наголосив, що кібервійська створили в День безпечного інтернету.

Нові війська гарантуватимуть вищий рівень безпеки в кіберпросторі. Вони проводитимуть повний спектр заходів у кіберпросторі – оборонні, розвідувальні й активні наступальні дії.

Процес створення військ розпочався у 2019 році, коли Блащак затвердив “Концепцію організації та функціонування Військ оборони кіберпростору”.

Читайте також:
Угорщина заблокувала приєднання України до кіберцентру при НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна