У новорічний вечір під Авдіївкою загинув десантник Станіслав Богуславський

Стало відоме ім’я українського воїна, який загинув у передноворічний вечір.

Як передає “Новинарня“, це Станіслав Богуславський із 25-ї окремої повітрянодесантної бригади ЗСУ.

Особу полеглого назвала пресслужба підрозділу 2 січня.

“Із сумом повідомляємо, що 31.12.2021 року в наслідок ворожого обстрілу отримав поранення не сумісне з життям наш побратим молодший сержант Богуславський Станіслав Андрійович”, – ідеться в повідомленні.

“Це важка втрата для кожного з нас… Молодший сержант Богуславський С.А. був щирою, відкритою людиною, готовий завжди протягнути руку допомоги своїм побратимам, серед яких користувався повагою та авторитетом. Але ворог своїми підступними діями обірвав життя десантника, патріота, справжнього сина свого народу…
Командування та особовий склад військової частини висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким захисника України.
Вічна пам’ять герою… Не пробачимо!!!” – зазначили в 25 опдбр.

Як інформувала “Новинарня“, боєць ЗСУ загинув ввечері 31 грудня в районі Авдіївки Донецької області від обстрілу зі стрілецької зброї (ймовірно, снайперської).

Читайте лонгрід “Новинарні“:
Віддайте їм останню шану. Загиблі воїни 2021 року поіменно

“Сталося це приблизно за декілька годин до Нового року. Для нас це була дійсно несподіванка, оскільки протягом дня була «тиша» – майже не чути було ніяких обстрілів поблизу… Тому ця новина впала, як сніг на голову”, – розповідає товариш по службі, Іван.

Ще один побратим, Олександр, на момент поранення Станіслава перебував на КСП роти.

“Я був, можна сказати, на зв’язку. І одним із перших почув від командирів, що у нас тяжкий поранений. Викликали евакуацію, медики були напоготові. Незважаючи на погані погодні умови, сніг, евакуація пройшла дуже швидко – по траншеях, ходами сполучення. Хлопці у нас обізнані, мінялися… Тож перша медична допомога була надана. Але, на жаль…” – розповів Олександр.

Загиблого побратима він знав давно.

“Стас – це мій солдат, я колись був у нього сержантом. Потім пішов на підвищення – а він став сержантом. Я його навчав від початку. Він прийшов сюди у 2018 році. Свій бойовий шлях почав недалеко звідси, у Кам’янці – це за кілька кілометрів. І від солдата дійшов до командира відділення. Вже свій бойовий досвід передавав іншим, мав за плечима кілька ротацій. Хотіли його просувати на головного сержанта взводу…

Дуже хороший був, безвідмовний. Ніколи нікому не відмовляв. Навіть якщо допомоги потребували хлопці, які вже звільнилися, – він завжди всім допомагав”, – розповідає Олександр.

Іван про загиблого товариша також пригадує лише хороше.

“Це був солдат, який вже встиг стати воїном. Він був дійсно прикладом для всіх – такий могутній, кремезний парубок. Надійний, завжди міг підставити плече у скрутну хвилину. Нам таких дуже не вистачає… Які можуть пройти з тобою пліч-о-пліч через будь-які обставини”, – каже боєць.

Із фейсбуку полеглого відомо, що Стас Богуславський – з міста Новомосковськ на Дніпропетровщині.

Народився 23 січня 1998 року.

Станіслав Богуславський (на задньому плані)

За підрахунками “Новинарні“, Станіслав Богуславський – третя бойова втрата ЗСУ в грудні 2021 року.

1 грудня поблизу Новотроїцького від кулі снайпера загинув солдат Валерій Геровкін із 93-ї окремої механізованої бригади.

16 грудня, також від снайперської кулі, біля Павлополя загинув боєць 74-го окремого розвідувального батальйону старший солдат Станіслав Запорожець.

Читайте також:
На запит “Новинарні”: Генштаб оприлюднив статистику бойових втрат 2021 року

Таймлайн втрат і обстрілів на фронті в грудні 2021: ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна