США зафіксували аномальний сплеск антиукраїнської пропаганди в соцмережах

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що західні партнери спостерігають аномальний сплеск антиукраїнської пропаганди в соцмережах. Схоже фіксували ще в 2014 році.

Про це він заявив у середу, 1 грудня, в Ризі, де відбувалася зустріч міністрів закордонних справ країн-членів НАТО, інформує пресслужба Держдепу.

“Останніми тижнями ми спостерігаємо масивний, більш ніж десятикратний, сплеск активності в соціальних мережах, що просуває антиукраїнську пропаганду. Він наближається до показників, які востаннє спостерігалися напередодні вторгнення Російської Федерації до України у 2014 році”, – сказав Блінкен.

Держсекретар США наголосив, що Захід занепокоєний планами РФ дестабілізувати Україну зсередини, а також загрозою широкомасштабної військової операції.

“Ми вже бачили цей сценарій раніше – у 2014 році, коли Росія востаннє вторглася до України. Тоді, як і зараз, значно збільшили чисельність збройних сил біля кордону. Тоді, як і зараз, вони посилили дезінформацію, щоб подати Україну агресором і виправдати заздалегідь сплановані воєнні дії. Ми знову бачили цю тактику протягом останніх 24 годин”, – наголосив держсекретар США.

Читайте також:
Проблему Донбасу могло би вирішити виконання Мінських угод, – Блінкен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна