Україна не планує прямі переговори з Росією про постачання газу, – Шмигаль

Україна не планує починати прямі переговори з Російською Федерацією про постачання газу.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив в інтерв’ю  виданню “Лівий берег”, опублікованому у вівторок, 5 жовтня.

“Такі перемовини не плануються”, – відповів Шмигаль на запитання про можливість прямих перемовин з Москвою про додаткові закупки газу.

Він зауважив, що у підземних сховищах газу (ПСГ) знаходиться понад 18,5 млрд кубометрів “блакитного палива”.

Водночас перша пропозиція при продажу газу, який не належить НАК “Нафтогаз України”, завжди робиться в межах нашої держави.

“Зараз ми доволі впевнено себе почуваємо з точки зору проходження опалювального сезону з газом. У принципі, Україна станом на кінець позаминулого тижня на 90% готова до опалювального сезону”, – прокоментував Шмигаль.

За його словами, частина палива у ПСГ закуплена ще за ціною 3-4 грн за кубометр, частина зараз закачується вже по 18 грн, а також є газ власного видобутку.

Глава уряду вважає, що таке поєднання дозволить втримати низьку ціну “блакитного палива” для населення до кінця опалювального сезону.

Читайте також:
“Північний потік-2” і газову кризу треба обговорювати в “нормандському форматі”, – Кулеба

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна