У Кабул прибув ще один евакуаційний літак з України, – ЗМІ

 

В Афганістан прибув ще один літак з України для евакуації громадян.

Про це з посиланням на “УНН” інформує Мілітарний.

Як повідомило журналістам обізнане джерело, літак уже в Кабулі. Він має продовжити евакуацію громадян України, які ще залишаються в Афганістані.

Скількох саме людей планують евакуювати цим рейсом, наразі невідомо.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що на території Афганістану залишається понад 150 громадян України, які висловили бажання повернутися додому.

За словами дипломата, ці люди не належать до груп ризику, для безпеки яких зараз існують реальні загрози.

Після приходу до влади в Афганістані представників руху “Талібан” Україна впродовж кількох тижнів серпня в безпрецедентно складних умовах організувала з цієї країни шість евакуаційних рейсів, які вивезли понад 650 людей.

Загалом за час евакуації, що тривала з 14 по 30 серпня, повітряним шляхом з Афганістану було евакуйовано понад 120 тисяч осіб.

В українському МЗС повідомляли, що евакуацію українців планують продовжувати і після 31 серпня, коли з Афганістану будуть виведені американські війська.

Українські дипломати разом із представниками інших відомств опрацьовували подальші безпечні шляхи виїзду з Афганістану, зокрема можливість використання інших аеропортів або наземних маршрутів.

Читайте також:
“Типове завдання”: Буданов переповів деталі спецоперації української розвідки в Афганістані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.