Україна вивезла з Афганістану загалом 660 людей. За суботу – три рейси

 

В аеропорт “Бориспіль” прибув четвертий евакуаційний рейс із Кабула, очікуються ще два. Це літак Повітряних сил ЗСУ.

Про це в суботу, 28 серпня, повідомила інформагенція “Інтерфакс-Україна“.

Після прибуття транспортника керівник офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що з Афганістану вже вивезли всіх українців, які зверталися за допомогою.

“Можемо сказати, що всі українські громадяни, які виявили бажання виїхати з Афганістану і сконтактували з МЗС України, з нашими військовими, які були у Кабулі – ми вже усіх евакуювали”, – сказав Єрмак у коментарі ЗМІ в аеропорту.

Заступник міністра закордонних справ Євген Єнін заявив, що це перший із трьох рейсів, які мають прибути до України 28 серпня.

“На сьогодні планується посадка трьох бортів, на борту яких перебувають близько 360 осіб. За попередньою інформацією ГУР Міністерства оборони, близько 80 громадян України на борту. Після того, як відбудуться всі процедури і перевірка документів, ми зможемо надати більш точну інформацію”, – розповів Єнін.

Він уточнив, що людей забирали два цивільних літаки та один військовий.

Міністр оборони Андрій Таран додав, що операцією з евакуації керували співробітники Головного управління розвідки Міноборони України.

За словами Єрмака, Україна евакуювала з Афганістану загалом понад 600 людей – як українців, так і іноземних громадян.

“Крім наших співвітчизників, рятували й іноземців – тих, хто опинився у небезпеці. Серед них – журналісти та правозахисники, жінки й діти. Загалом ми вже вивезли понад 600 людей”, – написав Єрмак у фейсбуці.

Він додав, що на звернення партнерів із проханням про порятунок їхніх громадян Україна евакуювала репортерів міжнародних видань, зокрема Globe and Mail, WSJ, USA Today, Stars and Stripes.

Пізніше в офісі президента повідомили “Українській правді”, що, за попередньою інформацією, трьома рейсами у суботу евакуйовано 397 осіб. З них українців – 77, із тимчасовими посвідками на проживання в Україні – 106, громадян інших держав, які працювали на міжнародні гуманітарні інституції – понад 60.

Нагадаємо, 27 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомляв, що евакуації очікують 90 осіб – громадяни України та члени їхніх родин, з яких не всі мають українське громадянство. Попередніми трьома рейсами евакуювали близько 250 осіб.

Читайте також:
В Україну прибув третій літак з евакуйованими з Афганістану

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна