ЗМІ: Франція готує десять українських пілотів на F-16

Франція бере участь у підготовці десяти українських пілотів віком від 20 до 22 років. Шестеро з них все ще проходять підготовку у Великій Британії, де опановують англійську мову, яка є важливою для пілотів НАТО, і вивчають основи аеронавтики.

Про це пише BFM TV.

Інші четверо добре володіють мовою і мають певний досвід польотів на цивільних літаках або тренувань на навчально-тренувальних літаках L39 українських Повітряних сил. Нині вони перебувають на авіабазі на південному заході Франції, де навчаються повітряного бою.

Українські льотчики проходитимуть підготовку так само, як і французькі, але вдвічі швидше. Тренування відбуватимуться на тренажерах, у тому числі на літаках Alpha Jets. Перед початком навчання на F-16 українські пілоти повинні будуть налітати 80 годин.

Лише після цього періоду навчання, який триватиме близько шести місяців, пілоти пересядуть на F-16 у США або в одній з європейських країн, які мають американські винищувачі.

Якщо пілоти проходять підготовку в Європі, додає BMF TV, то технічні команди, включаючи механіків, ймовірно, навчаються в США. Разом з пілотами на кожен літак потрібно з десяток людей. Ці екіпажі будуть готові до роботи не раніше кінця року, або навіть початку 2025 року. Цей час також знадобиться для виробництва озброєння, необхідного для ведення повітряних боїв.

Читайте також:
Данія передасть Україні обіцяні F-16 уже влітку, – посол

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна