ДБР припускає причетність Лероса до підпалу його автомобіля. Нардеп заявив про “брудну кампанію” проти себе

 

У Державному бюро розслідувань заявили, що в мережі Інтернет у понеділок, 13 вересня, з’явилося відео, на якому людина, начебто схожа на народного депутата Гео Лероса, за грошову винагороду підшукує співучасників для імітації нападу на себе задля створення ілюзії погроз.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби ДБР.

Зазначається, що “дії людини на відео можуть містити ознаки кримінального злочину”.

У бюро заявляють, що відео під назвою “Появились новые подробности в поджоге Mercedes Benz Лероса” опублікували 13 вересня 2021 року на одному із телеграм-каналів.

“На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме — імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз, нібито, за політичну діяльність та з метою дискредитації органів державної влади”, – йдеться в повідомленні ДБР.

Також на відео ця людина начебто обговорює зі співрозмовником план використання цієї ситуації як інформаційного приводу для подальших публічних виступів.

У ДБР зазначають, що за таких обставин дії людини на відео можуть бути кваліфіковані за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 384 КК України (введення в оману суду або іншого уповноваженого органу).

У бюро стверджують, що проінформували про це офіс генерального прокурора для надання правової оцінки та внесення інформації в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

Водночас своїй фейсбук-сторінці народний депутат Гео Лерос назвав це відео “брудною кампанією” проти нього у відповідь на події, які трапилися із ним у Верховній Раді минулого тижня. Він переконує, що звук у відеоролику “повністю сфабрикований” і наголошує, що на ньому затерто 70% екрану.

“У мене є прості питання до авторів цього «творіння»: Чи можливо, щоби дане відео, записане рік-півтора тому (якщо взяти до уваги тему відео), але вийшло воно тільки зараз? Невже зграя Зеленського так довго терпіла, і нарешті “увірвався терпець”? Чого чекали? Чому на відео замазано 70% екрану? Хто ж там? Де це знято і коли?”, – написав депутат.

Він вимагає опублікувати повну версію відео, щоби провести його експертизу.

“Сама тема і звук обрані не просто так, адже є максимально цинічною спробою знищити мою репутацію. В мої уста вкладають якість неадекватні слова, за які я би давно сидів у в’язниці, але вони чомусь чекали саме цього моменту”, – наголосив Лерос.

Він також додав, що у вівторок, 14 вересня, подасть заяву в правоохоронні органи, щоб вони дали оцінку цьому відео.

Нагадаємо, 28 серпня 2020 року народний депутат Гео Лерос заявив, що йому підпалили автомобіль.

Як інформувала “Новинарня“, 29 березня 2020 року нардеп Гео Лерос опублікував відео, на яких брат глави офісу президента Денис Єрмак обговорює питання призначення на державні посади.
Лерос, автор відомих патріотичних муралів, почав послідовно виступати проти політики ОП, зокрема проти створення “консультативної ради з ОРДЛО”, та підтримав усунення з посади радника секретаря РНБО Сергія Сивохо. Після цього президент Зеленський звільнив його з посади свого позаштатного радника.
30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила, що до неї звернувся нардеп Гео Лерос та зареєструвала кримінальне провадження за фактом зловживання впливом.
Згодом проти Лероса відкрили дві кримінальні справи за мурали.
1 вересня 2020 року Гео Лерос був виключений з парламентської фракції партії “Слуга народу”.
Крім іншого, Лерос жорстко критикує офіс президента через зрив спецоперації із затримання бойовиків ПВК “Вагнера”. Також він неодноразово критикував активного “слугу народу” Миколу Тищенка, який має кримінальне минуле.

Читайте також:
Операція з “вагнерівцями” відбувалася з відома і підтримки США, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна