Зеленський форсує ініціативу з проведенням в Україні Олімпіади

 

Президент Володимир Зеленський наполягає на намірах України прийняти в Карпатах зимові Олімпійські ігри.

Під час зустрічі у Києві з президентом Міжнародного олімпійського комітету Томасом Бахом Зеленський повідомив йому, що Україна має намір стати господарем зимових Олімпійських ігор, вступить у фазу діалогу з МОК та якнайшвидше спрямує для цього делегацію до штабквартири МОК у Лозанні.

Про це повідомила пресслужба президента після зустрічі, яка відбулася 11 вересня.

У Зеленського заявили, що “Томас Бах привітав цю ініціативу, «враховуючи чудові спортивні традиції України, а також побачивши надзвичайно вражаючу презентацію сучасної спортивної інфраструктури країни»”.

Згодом, під час святкових заходів з нагоди 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету, які відбулися в палаці “Україна”, Володимир Зеленський заявив: “Велика мрія – це Олімпіада в Україні. І я дуже в це вірю. Я впевнений, що наша велика держава заслуговує стати господаркою Олімпійських ігор”.

Глава держави додав, що провести Олімпіаду в Україні – це нелегке завдання. “Але в такі моменти я завжди згадую слова важкоатлетів і мого батька – майстра спорту з важкої атлетики. Вони кажуть: піти і спробувати щось підняти – завжди нелегко. Легко – не спробувати й піти. Так казали важкоатлети. Тож щодо Олімпійських ігор – ми точно спробуємо”, – наголосив Зеленський.

Глава держави також нагородив Томаса Баха орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Нагадаємо, ще в липні 2019 року президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має вибороти право на проведення Олімпійських ігор. Через рік, у вересні 2020 року, Зеленський поставив завдання міністру спорту  провести в Україні Олімпіаду.

Як відомо, у 2011 році за ініціативи тодішнього президента Віктора Януковича Україна подавала заявку на проведення зимових Олімпійських ігор-2022. За ідеєю, їх мали б прийняти Львів і Буковель.
Місто-господар білих Ігор-2022 визначили на сесії МОК 31 липня 2015 року – Пекін. Зі столицею Китаю у фіналі відбору змагалося казахське Алмати. Заявки подали, але в остаточний перелік претендентів не були включені Львів, Краків, Стокгольм.

Читайте також:
Зеленський хоче провести разом з Польщею зимові Олімпійські ігри або чемпіонат світу з футболу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна