Радянські інсталяції на алеї Небесної Сотні: зйомки документального проєкту перенесуть в інше місце

 

Зйомки документального проєкту до Дня Незалежності України, декорації якого розтрощили на Алеї Небесної сотні в Києві 17 серпня, перенесуть в інше місце.

Про це повідомила в Instagram учасниця знімальної групи Карина Салюк, на що звернув увагу “Фокус”. Наразі її профіль закрито.

“Це була зйомка документального історичного фільму про Україну, він називається “Реконструкція”. І це були просто наші декорації. Ми всі були на обіді, і якісь небайдужі люди вирішили, що “цьому тут не місце, це треба розхр*начити”. І це не сумування за совком, це просто зйомки фільму. Тому поліція і не підтримувала цю “акцію протесту”. Тому що поліція охороняла знімальну бригаду, перекрили дорогу спеціально”, – зазначила Карина Салюк у Stories.

За її словами, коли продовжаться зйомки проєкту – невідомо, знімальній групі потрібно буде змінювати локацію, тому що “якщо у момент зйомок хтось налетить і почне нам все трощити – це буде не прикольно”.

Читайте також:
Музей Майдану переписав заяву про СРСР-інсталяцію на алеї Героїв Небесної сотні – прибрав згадки про Мінкульт

Нагадаємо, 17 серпня на алеї Героїв Небесної сотні в Києві встановили декорації в радянському стилі – автомати з газованою водою та квартира-“хрущівка”. З’ясувалося, що інсталяцію облаштували для зйомок проєкту до Дня Незалежності. Згодом того же дня її демонтували.

Читайте також:
Демонтаж декорацій “радянщини”: на алеї Героїв Небесної сотні із побиттям затримали представників “Нацкорпусу”.ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна