У Києві на алеї Героїв Небесної сотні встановили декорації із радянським побутом. ФОТО, ВІДЕО

 

Вранці у вівторок, 17 серпня, на столичній алеї Героїв Небесної сотні, посеред меморіалу, де розташовані портрети загиблих учасників Революції гідності, почали облаштовувати декорації для святкової постановки до Дня Незалежності.
Тут розмістили декорації яток із морозивом, автоматів із газованою водою часів СРСР та інтер’єрів радянських “хрущівок”.

Про це повідомив журналіст Богдан Кутєпов у фейсбуці.

“Підтверджую: на алеї Героїв Небесної сотні встановлюють декорації для святкової постановки прямо посеред меморіалу (в якому би стані він не був). Зокрема, на тій стометрівці, де розташовані портрети загиблих, зводять три фанерні коробки, які перекривають обличчя… Виглядає трохи гидко, коли очі розстріляних зазирають у шибки “радянської хрущівки”, – написав він.

Підготовлені до свята розважальні об’єкти є порушенням столичних норм.

“Згідно з п. 2.2 Порядку проведення масових заходів у місті Києві, проведення масових заходів розважального характеру на Алеї Героїв Небесної Сотні та вулиці Трьохсвятительській в межах Стіни пам’яті загиблих Героїв забороняється. Я вже зробила відповідне звернення на відділ масових заходів з вимогою пояснення чому і як так вийшло, що на меморіалі Героїв Небесної Сотні розташувався радянський “привіт з минулого”. Хто це дозволив? Та хто понесе покарання за цю неймовірну паскудну дич?
Чи знову скажемо, що ніхто нічого не знав і Київська міська державна адміністрація дозвіл, який не має права давати, не давала і всі тут тупо не в курсі? А в нацполіції просто розведуть ручками?” – написала у фейсбуці депутатка Київської міської ради від “Голосу” Аліна Михайлова.

Алея Героїв Небесної Сотні 3 Алея Героїв Небесної Сотні 1 Алея Героїв Небесної Сотні 2 Алея Героїв Небесної Сотні 4
<
>
Фото: Богдан Кутєпов/Facebook

“Це на алеї Героїв Небесної сотні нам “Квартал 95” вирішив влаштувати виставку про “найсмачніше радянське морозиво”, “найкращу газованку по 3 копійки” і все це…”, – написав у фейсбуці громадський діяч Юрій Бірюков.

Нагадаємо, 2 серпня президент Володимир Зеленський презентував план святкування Дня незалежності України, що складатиметься із десяти основних заходів.

Читайте також:
“Антиукраїнський гумор Зеленського”: всі кпини в одній відеонарізці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна