Зеленський презентував програму заходів до 30-річчя Незалежності України

 

У понеділок, 2 серпня, у Києві президент Володимир Зеленський презентував план святкування Дня незалежності України, що складатиметься із десяти основних заходів.

Як передає “Новинарня“, про це глава держави заявив під час форуму “Україна 30. Імідж України”.

До Дня незалежності в Україну привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика. З 16 серпня її презентують для показу в Софійському соборі.

22 серпня відбудеться вшанування військових, які загинули на фронті. Також пройде нагородження новою премією – “Національна легенда” – нагорода “геніям українського народу”.

23 серпня в географічному центрі Україні на Черкащині зведуть Монумент Єдності України. Одночасно в містах піднімуть у небо прапор. Також відбудеться перший саміт “Кримської платформи” та пройде Саміт перших леді та джентльменів.

Крім цього, 23 серпня в оперному театрі легенди опери та балету проведуть концерт для лідерів держав.

24 серпня в Києві та Одесі відбудеться військовий парад.

“Вперше за 30 років незалежності України заплановані заходи за участі всіх сил сектору безпеки та оборони України та країн-партнерів”, – зазначив Зеленський.

24 серпня також відбудеться благодійний концерт Андреа Бочеллі на НСК “Олімпійський”. Кошти спрямують на побудову музею Івана Марчука.

Читайте також:
Через висловлювання про мовний закон Банкова виключила гурт Green Grey з концертної програми до Дня Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна