ЗСУ почали підготовку до параду військ на День Незалежності. ФОТО

 

Збройні сили України почали готуватися до параду військ з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

Як передає “Новинарня“, з початку червня парадні розрахунки окремих військових частин розпочали інтенсивну підготовку до урочистостей.

Так, Харківський національний університет Повітряних сил імені Івана Кожедуба 10 червня повідомив, що у параді від їхнього вишу візьмуть участь близько 150 курсантів, з яких майже 20 відсотків – учасники бойових дій.

“Наразі кожедубівці розпочали активне тренування з відточування стройового кроку без відриву від основного навчального процесу під пильним керівництвом досвідчених офіцерів, які вже неодноразово брали участь у парадах минулих років. Для участі в параді відібрали курсантів, які не мають зауважень з дисципліни й навчання та мають хорошу фізичну форму”, – повідомила пресслужба військового вишу, опублікувавши відповідні світлини тренувань.

35-та окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського 11 червня теж відзвітувала про підготовку до параду військ.

Зазначається, що програма тренувань передбачає підготовчі вправи на місці, злагодження у шерензі та у складі парадного розрахунку.

“Військовослужбовців відбирали до парадного розрахунку за морально-психологічними якостями, фізичними параметрами а також серед тих, хто проявив себе під час виконання службових обов’язків в районі проведення ООС”, – повідомили в бригаді та нагадали, що на параді учасники представлять новий стройовий крок.

Парадні розрахунки рухатимуться зі швидкістю 110 кроків за хвилину, довжина кроку становитиме 70-80 см.

Готуються до параду і курсанти Одеської військової академії.

“Парадний розрахунок включає в себе кращих курсантів вищу. Варто підкреслити те, що особовий склад нашого навчального закладу неодноразово отримував високі оцінки керівництвом держави за демонстрацію належного рівня стройової підготовки та заохочений подяками та пам’ятниками відзначили за безпосередню участь в параді”, – повідомили в академії.

Як писала “Новинарня“, 24 серпня 2021 року в Києві проведуть урочистий концерт та парад військ на вул. Хрещатик та Майдані Незалежності. Очікується також проліт авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів.
Відомо, що крім параду, у Києві на Михайлівській площі та Володимирському проїзді покажуть зразки сучасної військової техніки та озброєння.
Крім того, буде організовано урочисте проходження катерів і проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки на річці Дніпро (Київський річковий вокзал, Труханів острів).
У цей день також запланований артилерійський салют на Трухановому острові у столиці.
В Одесі на зовнішньому рейді морського порту (мис Малий фонтан і Морський вокзал) відбудеться урочисте проходження бойових кораблів і суден, а також пройде проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки.
Відбудуться також церемонії покладання квітів у м. Києві та інших населених пунктах до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників операції Об’єднаних сил, антитерористичної операції, заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та хвилини мовчання.

Читайте також:
Новий стройовий крок, повітряна колона, “Нептун”, “Байрактари” і Столтенберг: МОУ планує парад на 30-річчя Незалежності

Шість українських винищувачів до параду 24 серпня дообладнають системою генерування димів за 5 мільйонів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна