Кабмін затвердив парад на День Незалежності з прольотом авіації та артилерійським салютом

 

До 30-ї річниці Незалежності в Києві проведуть військовий парад з прольотом авіації та артилерійським салютом.

Відповідний план заходів із підготовки та відзначення Дня прапора та Дня Незалежності України затвердив Кабінет Міністрів.

“24 серпня 2021 р. організувати та провести з нагоди 30-ї річниці Незалежності України урочистого концерту та параду військ на вул. Хрещатик та Майдані Незалежності (з прольотом авіації у складі повітряної колони сил безпеки і оборони та збройних сил країн-партнерів)”, — йдеться в розпорядженні.

Відомо, що крім параду, у Києві на Михайлівській площі та Володимирському проїзді покажуть зразки сучасної військової техніки та озброєння.

Крім того, буде організовано урочисте проходження катерів і проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки на річці Дніпро (Київський річковий вокзал, Труханів острів).

У цей день також запланований артилерійський салют на Трухановому острові у столиці.

В Одесі на зовнішньому рейді морського порту (мис Малий фонтан і Морський вокзал) відбудеться урочисте проходження бойових кораблів і суден, а також пройде проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки.

Відбудуться також церемонії покладання квітів у м. Києві та інших населених пунктах до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховань видатних діячів українського державотворення, борців за незалежність України, загиблих учасників Революції Гідності, учасників операції Об’єднаних сил, антитерористичної операції, заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та хвилини мовчання.

Читайте також:
Новий стройовий крок, повітряна колона, “Нептун”, “Байрактари” і Столтенберг: МОУ планує парад на 30-річчя Незалежності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна