Через висловлювання про мовний закон Банкова виключила гурт Green Grey з концертної програми до Дня Незалежності

 

Офіс президента виключив гурт Green Grey з концертної програми до Дня Незалежності через їхні висловлювання щодо закону про державну мову, які видаються організаторам некоректними.

Про це повідомили в пресслужбі офісу президента України у вівторок, 27 травня, в коментарі агентству УНІАН.

“У програмі святкування 30-ї річниці проголошення Незалежності України запланований масштабний концерт, де легендарні українські виконавці виконуватимуть знакові для новітньої історії країни пісні”, – повідомили в офісі президента.

На Банковій зауважили, що наразі обговорюються різні концепції концерту.

“Організаторам видається логічним, що в концерті до 30-річчя Незалежності України мають лунати пісні українською мовою. І це жодним чином не применшує внесок російськомовних виконавців у розвиток української музичної культури”, – додали в ОП.

Наразі триває підготовка цього заходу, обговорюються різні сценарії, формується склад учасників і ведуться попередні перемовини з артистами.

“На жаль, форма, в якій представники групи Green Grey публічно висловили свою позицію щодо закону про державну мову, видається організаторам некоректною, а бажання привернути до себе увагу на штучно роздмуханому конфлікті – непродуктивним”, – підкреслили в ОП.

Раніше український гурт Green Grey заявив, що їх виключили з концерту до Дня Незалежності через пісню російською мовою “Под дождем”.

Музиканти повідомили, що в кінці травня цього року їм надійшла пропозиція з офісу президента взяти участь у великому святковому концерті на стадіоні “Олімпійський”, присвяченому 30-річчю Незалежності України.

Читайте також:
ЗСУ почали підготовку до параду військ на День Незалежності. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна