Зеленський заснував нагороду “Національна легенда України”

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ №294/2021 “Про встановлення відзнаки президента “Національна легенда України”.

Про це в середу, 14 липня, інформує пресслужба глави держави.

Згідно з документом, цією нагородою відзначатимуть громадян за видатні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові.

Також відзнаки будуть удостоєні ті, хто зробив вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони здоров’я та провадить активну благодійну та громадську діяльність.

Малюнок цієї нагороди буде затверджений за результатами всеукраїнського конкурсу, куди будуть залучені представники громадських об’єднань, закладів, організацій, члени Комісії державних нагород та геральдики.

При цьому Кабінету Міністрів доручено утворити у тижневий термін комісію з проведення такого конкурсу та затвердити умови його проведення.

Крім того, уряду доручено до 9 серпня 2021 року підготувати та подати на затвердження главі держави проект положення про відзнаку “Національна легенда України” та проєкти малюнка.

Виготовленням відзнаки та атрибутів до неї займатиметься Державне управління справами за участю Національного банку України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

“Який врожайний день! Зеленський заснував відзнаку “Національна легенда України” (…) Не запустив відомчі нагороди МО (які готові, лише зроби). Не навів лад в державних нагородах і відзнаках. Не переробив “Героя” так, щоб без пентакля. Не замінив звання “народний\заслужений” на нагороду… Але матимемо легенд. Легендарна у нас країна”, – прокоментував заснування нової нагороди журналіст і координатор групи “Нове військо” Віталій Гайдукевич.

Читайте також:
“Ти вартий цієї нагороди, а ця нагорода варта тебе”. Як у Сумах нагороджували нових “Народних героїв”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна