Суд відпустив під нічний домашній арешт фігуранта справи про вбивство Веремія

 

Шевченківський районний суд міста Києва на засіданні 9 серпня змінив запобіжний захід для Павла Бялая, фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія, з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Про це повідомляє у фейсбуці ГО “Адвокатська дорадча група” в понеділок, 9 серпня.

“На засіданні колегія під головуванням судді Оксани Голуб розглядала клопотання прокурора про продовження арешту для Бялая. Однак суддя прийняла рішення змінити запобіжний захід”, – йдеться у повідомленні.

Активісти нагадали, що Бялай є обвинуваченим за п. 7, 12 ч. 2 ст. 115 (вбивство з хуліганських мотивів за попередньою змовою), ч. 2 ст. 296 (групове хуліганство), ч. 2 ст. 15 (замах на вчинення злочину), ст. 340 (перешкоджання зборам), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ.

При цьому зазначається, що за версією слідства, Бялай є “правою рукою Юрія Крисіна”, засудженого за організацію нападу на Веремія у 2014 році.

Журналіста газети “Вєсті” В’ячеслава Веремія вбили біля Михайлівської площі в Києві в ніч із 18 на 19 лютого 2014 року. За версією слідства, безпосереднє вбивство журналіста вчинив член банди “тітушок” Джалал Алієв.

М’який вирок Крисіну, який організовував “тітушок” також для інших правопорушень під прикриттям МВС, у грудні 2017 року спричинив протести громадськості.

У червні 2018 року Юрія Крисіна було засуджено до 5 років реального ув’язнення. Попри спротив у Лук’янівському СІЗО, він поїхав “на зону” 8 жовтня. А 10 вересня 2019 року Верховний Суд України підтвердив цей вирок.

Також Крисін фігурує в іншій кримінальній справі. Зокрема, Дарницький райсуд розглядає обвинувачення щодо Крисіна в тому, що він був пособником у викраденні та катуванні майданівців у січні 2014 року, які його підлеглі вчиняли разом з організацією “Оплот” нині покійного Євгенія Жиліна. У цьому процесі соратник-“тітушка” Крисіна Сергій Чемес пішов на угоду зі слідством і отримав вирок.
Крім того, Крисін проходить у справі про озброєний напад на АЗС “Народна” в районі аеропорту “Жуляни” вже у 2016 році.

Читайте також:
“Тітушка” Крисін ховався від суду в дитячій лікарні. Його облили зеленкою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна