Курсанти Військового інституту КНУ пройшли стажування у військовому училищі Франції

 

Курсанти Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшли стажування у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан міста Рен, Франція.

Як повідомляє пресслужба інституту, майбутні офіцери стажувалися на рівні командира взводу з 14 по 17 липня й залучалися до проведення спеціальних теоретичних та практичних занять із тактики, стрільби та інших дисциплін.

Під час візиту до Франції, представники українського військового вишу обговорили з французькими колегами навчально-виховну роботу у ВІКНУ, процес здійснення загальновійськової підготовки курсантами. Також ознайомилися з процесом підготовки кадрів для Збройних сил Французької Республіки у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан і процесом підготовки на рівні командира взводу кадрів для ЗС Франції.

Крім того, українські курсанти взяли участь у польовому виході разом з курсантами училища Сен-Сір Коеткідан, під час якого відпрацювали раніше вивчені питання, такі як тактика, стрільба, альпінізм та інші. Під час польового виходу, керівництво училища створили реальні бойові умови для підвищення ефективності підготовки. У якості противника були залучені підрозділи Іноземного легіону.

Заключним етапом перебування у Французькій Республіці стала зустріч з керівним складом навчального батальйону Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан, під час якої відбулось обговорення питання щодо тактичної підготовки майбутніх офіцерів України та Франції, відмінності у підготовці, а також досвід проведення АТО та ООС.

Зазначається, що участь у закордонних відрядженнях є необхідною складовою для налагодження академічних зв’язків представників вищих військових навчальних закладів України з іноземними партнерами задля набуття досвіду навчання іноземною мовою, отримання передових знань та навичок з тактичної підготовки.

Читайте також:
Офіцери українського флоту стажуватимуться на військово-морській базі НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна