Офіцери українського флоту стажуватимуться на військово-морській базі НАТО

 

З 9 травня офіцери національного військового флоту беруть участь у стажуванні на борту корабля гідрографічної розвідки HMS ECHO H87 Королівських ВМС Великої Британії.

Про це в четвер, 9 травня, інформує прес-служба Міністерства оборони України.

Зазначається, що головною метою стажування є вдосконалення морської підготовки та ознайомлення з організацією корабельної служби Королівських ВМС Великої Британії.

Протягом 5 днів перебування на борту іноземного корабля наші моряки перетнуть Чорне море, пройдуть такі складні райони цивільного судноплавства як протоки Босфор та Дарданелли, подолають Мармурове та Єгейське моря. Далі по плану — захід до військово-морської бази НАТО «Суда-Бей», що на острові Крит (Грецька Республіка).

“З ранку і до пізнього вечора українські військові моряки повністю поринуть у корабельне життя, але вже за стандартами НАТО. Спостерігатимуть за роботою британських моряків на головному командному пункті HMS ECHO під час тактичного маневрування, братимуть участь у тренуваннях в складі корабельних бойових розрахунків, працюватимуть на бойових постах, відпрацьовуватимуть елементи штурманського прокладання курсу корабля, виконуватимуть завдання при проходженні вузини й навігаційному орієтуванню за допомогою сучасних комп’ютерних технологій”, – йдеться у повідомленні прес-служби оборонного відомства.

українські моряки стажуватимуться1 українські моряки стажуватимуться2 українські моряки стажуватимуться3
<
>

Зазначається, що однією з особливостей стажування для наших моряків буде можливість на власні очі побачити, як працює високотехнологічне спеціальне обладнання корабля гідрографічної розвідки HMS ECHO, завдяки якому проводяться складні гідрографічні роботи.

Як інформувала “Новинарня“, в Одесі пришвартувався розвідувальний корабель британського флоту.

Читайте також:
Курсант з Одеси пройшов стажування на французькому мінному тральщику

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна