Курсант з Одеси пройшов стажування на французькому мінному тральщику

 

Курсант Інститут Військово-Морських Сил НУ “ОМА” ВМС ЗС України Ілля Мовчан повернувся зі стажування на мінному тральщику ВМС Французької Республіки «Капрікон».

Про це в понеділок, 22 квітня, інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Стажування майбутнього моряка розпочалось з двосторонніх навчань типу «PASSEX» з військовим кораблем Франції та ракетним катером ВМС ЗС України «Прилуки» у рамках програми НАТО з удосконалення системи військової освіти (NATO DEEP), а також на основі відповідних планів двостороннього співробітництва.

У перший день на французькому тральщику курсант Ілля Мовчан мав можливість ознайомитись із спеціальним обладнанням іноземного військового корабля та загальною організацією роботи його екіпажу як у штатному режимі, так і в бойовому під час пошуку мінного загородження, а також під час відпрацювання рятувальних заходів за сигналом «людина за бортом».

ілля мовчан на мінному тральщику нато Ілля Мовчан2 Ілля Мовчан3
<
>

Протягом стажування, яке тривало до прибуття французького корабля в м. Тулон (Французька Республіка) курсанта перевіряли на знання штурманських навичок, зокрема під час переходу до протоки Босфор. Він також працював з електронною картою і локатором, збирав метеорологічні дані, відпрацьовував маневрування у надзвичайних ситуаціях «людина за бортом».

Крім того, курсант Ілля Мовчан взяв участь в стрільбах з пістолету USP.

А ось під час перебування в м. Патри (Греція), командир вирішив перевірити фізичну підготовку нашого курсанта і запропонував йому пробіжку вздовж узбережжя м. Патри на дистанцію 4,5 км. Варто зазначити, що Ілля з легкістю впорався із завданням.

В Іонічному морі майбутній офіцер заступав черговим штурманом на 4 години, де разом з командиром відпрацював заходи щодо штурманської прокладки курсу корабля, а між Італією та островом Сицилія, коли тральщик увійшов в Тірренське море, він заступав з старшим офіцером у 4-х годинне нічне чергування на містку.

Також курсант вдосконалив навички роботи з тепловізором, брав участь у боротьбі за живучість в умовах умовної пожежі.

Командир «Капрікорн» високо оцінив рівень підготовки українського курсанта і поставив йому за стажування оцінку «відмінно».

Як інформувала “Новинарня“, мінний тральщик НАТО зайшов у Чорне море. Пришвартувався в Одесі.

Читайте також:
У Чорне море зайшла група кораблів НАТО. Есмінець США “Дональд Кук” прямує в Одесу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна