Мінний тральщик НАТО зайшов у Чорне море. Пришвартувався в Одесі

 

До Одеського морського торгового порту зайшов корабель НАТО. Біля 16-го причалу морського вокзалу пришвартувався французький тральщик M653 Capricorne.

Як передає “Новинарня“, про це в суботу, 23 березня, поінформував Генеральний штаб ЗС України.

“Корабель пройшов чорноморськими протоками і увійшов в Чорне море 21 березня. Це вже другий візит корабля НАТО нечорноморських країни до міста в цьому році. Першим 25 лютого заходив американський ракетний есмінець DDG75 Donald Cook. Корабель пробуде в Одесі до 26 березня“, – зазначають у ГШ.

Мета – підтримка двостороннього співробітництва у військово-морській сфері та безпеки на морі.

Як відомо, “Капрікорн” не вперше в Чорному морі. На початку липня 2006 року гостював у болгарській Варні і провів навчання в складі великої групи кораблів (США, Іспанія, Італія, Греція, Німеччина, Ізраїль).

Тральщик відноситься до мінних мисливців класу Eridan. Увійшов до складу ВМС Франції в серпні 1987 року. Повна водотоннажність 625 тонн. Довжина 52 метри, ширина 9, осадка 3,8 метра. Максимальна швидкість на дизельному двигуні – 18 вузлів, при патрулюванні на електромоторах – 7 вузлів. Екіпаж складається з 49 осіб (5 офіцерів).
Корабель оснащений двома самохідними підводними апаратами для пошуку і знищення мін PAP-104 Мод4 і Bofors Double Eagle Mк2. Артилерійське озброєння 20 мм гармата Giat 20F2 і три кулемети. На борту є також радіолокаційна станція і гідроакустичні система.

Як інформувала “Новинарня“, відремонтований корабель “Донбас” повернувся у стрій на Азові.

Читайте також:
У Чорне море йде корабель морської піхоти США USS Fort McHenry

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.