Відремонтований корабель “Донбас” повернувся у стрій на Азові

 

Корабель морської охорони “Донбас” Маріупольського загону Держприкордонслужби повернувся в стрій в акваторії Азовського моря після проведення планового ремонту, інформує ДПСУ.

“Відновленням “охоронця” морських кордонів займався Азовський судноремонтний завод, який виборов тендерну перемогу на проведення ремонтних робіт корабля. Розуміючи напруженість обстановки в Азовському морі, необхідність найшвидшого повернення “Донбасу” на службу, фахівці заводу в стислі терміни провели роботи з модернізації окремих систем та механізмів двигунів корабля, очищення та фарбування корпусу тощо”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Катер РФ провокував бойове зіткнення в Азовському морі, — командир МБАКа “Кременчук” Регула

Як передавала “Новинарня“, маріупольський загін морської охорони ДПСУ спільно з тактичною авіацією Повітряних сил, танкістами, артилерією, механізованими ротами ЗСУ та іншими силовими підрозділами провели навчання та відпрацювали відбиття збройного нападу ворожого десанту з Азовського моря.

Так, командири катерів здійснювали маневри поблизу умовного ворога, екіпажі відпрацювали стрільби зі зброї різного калібру.

“У відточенні військової майстерності в районі Білосарайської затоки поєдналися п’ять штурмових літаків Су-24, чотири гвинтокрили Мі-8, близько 10 новітніх танків, понад десять гаубиць, п’ять одиниць корабельно-катерного складу Морської охорони”, — розповіли в ДПСУ.

“Ми готуємося до відсічі російської агресії з морського напрямку на Азові. Порох треба тримати напоготові”, — сказав нещодавно президент Петро Порошенко під час церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Читайте також:
Україна може перекинути “Айленди” на Азов, а США дадуть “щось потужніше”, – Воронченко

“Непрямими діями”. Командувач ВМСУ розповів, як можна протистояти Росії на Азові

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна