У Чорне море йде корабель морської піхоти США USS Fort McHenry

 

Десантний корабель USS Fort McHenry (LSD 43) Військово-морського флоту США здійснює перехід через протоки Дарданелли і Босфор до Чорного моря.

Про це повідомляє “Український мілітарний портал” з посиланням на прес-службу 6-го флоту Сполучених Штатів.

Зазначається, що корабель іде в складі елементів 22-ї морської експедиційної групи США. “Форт Макгенрі” може розмістити на своєму борту до півтисячі морських піхотинців. Для їх висадки на борту передбачено розміщення десантних кораблів на повітряній подушці LCACs (до 5 одиниць) або десантних катерів LCM-6s (до 21 одиниці). Також на борту корабля розміщений майданчик для посадки та зльоту повітряних суден типу гелікоптер чи конвертоплан.

22-а морська експедиційна група є однією з семи морських експедиційних груп, що існують в морській піхоті США. Це робоча група морської піхоти з чисельністю близько 2200 осіб.

Читайте також:
Британія виконує обіцянки достроково: корабель-розвідник HMS Echo
прибув у Чорне море

.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна