Британія виконує обіцянки достроково: корабель-розвідник HMS Echo прибув у Чорне море

 

Велика Британія “достроково” виконує обіцянки, надані Україні після загострення ситуації в Азовському морі: королівський флот прислав у Чорне море розвідувальний корабель.
Як передає “Новинарня“, про це поінформувала моніторингова група “Майдану закордонних справ”.

“21 листопада 2018 року міністр оборони Великобританії (Defence Secretary Gavin Williamson) під час візиту до Лондона міністра оборони України Степана Полторака оголосив, що HMS Echo відправиться в Чорне море в 2019 році для підтримки свободи навігації на підтримку України.
17 грудня 2018 близько 20:30 (місцевий час) гідрографічний (розвідувальний) Корабель Її Величності HMS Echo (H87) увійшов в Чорне море з протоки Босфор”, – написав у “Фейсбуці” Андрій Клименко, експерт БФ “Майдан закордонних справ”, головний редактор BlackSeaNews.

За словами експерта, цей сучасний розвідувальний корабель призначений для проведення розвідувальних операцій на підтримку підводних човнів та десантних операцій. Він може надавати адаптовану інформацію практично в режимі реального часу.

Клименко розповів, що HMS Echo вийшов із британської військово-морської бази на Гібралтарі ще 3 листопада, 9 листопада прибув на Мальту, звідти через місяць вийшов на військово-морську базу в Souda Bay на острові Крит, звідки 14 грудня взяв курс на Чорне море.

HMS Echo пройшов Босфор

“Це перший військовий корабель країн НАТО, що здійснює візит до Чорного моря із прямим формулюванням мети візиту, що пов’язана з Азовською кризою – to demonstrate the UK’s support to ensuring freedom of navigation in the region. Дякуємо британським друзям”, – зазначив Клименко.

Читайте також:
Генасамблея ООН ухвалила проукраїнську резолюцію щодо Криму та Азову.
ХТО ПРОТИ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна