На Вінниччині майора ЗСУ затримали на хабарі

 

У Вінницькій області майора Збройних сил України затримали на хабарі в розмірі 4,5 тис. гривень.

Про це в середу, 7 липня, інформує пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

“Протягом березня-липня цього року майор ЗСУ вимагав від іншого офіцера неправомірну вигоду у розмірі 45 00 гривень за не ініціювання проведення службового розслідування та не притягнення його до матеріальної та адміністративної відповідальності”, – йдеться в повідомленні.

7 липня офіцера-хабарника затримано одразу після одержання неправомірної вигоди.

Затримання відбулося за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері слідчими-детективами ГУНП у Вінницькій області за оперативного супроводу працівників Управління СБУ у Вінницькій області.

Зазначені гроші в затриманого вилучили. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання службовою особою неправомірної вигоди).

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає обом фігурантам покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
У Львові на хабарі викрили керівництво одного зі стратегічних підприємств Міноборони, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна